Események betöltése

E-commerce Technology Vol. 4.

Lezajlott: 2021. április 29. 14:00 - 17:30

Előadó:  Kovács Balázs, Novák István

Szeretettel meghívunk a Stylers Group és a Braining Hub szervezésében megrendezésre kerülő ProTechtor E-commerce Technology eseményünkre.

A workshopon célközönsége a vállalati fejlesztői csapatok, de az üzleti oldal is értékes tapasztalatokra és hasznos tudásra tehet szert.

 

Program:

14:00 – 15:35 Kovács Balázs: Microservice architektúra alapok

A microservice architektúra mára egy felkapott, divatos fogalommá lett, melyet sokan az alkalmazástervezés bölcsek köveként kezelnek. Vajon mi van a hype mögött, érdemes-e váltanunk – vagy nem ilyen egyszerű a helyzet? Ez az előadás igyekszik végigvezetni azon a gondolatmeneten, mely elvezet a microservice-ek népszerűségéig, és felfedni azokat a buktatókat, amelyek ennél az architektúránál jelentkezhetnek. Bár főként technológiai oldalról elemezzük a lehetséges megoldásokat egy webshop példáján keresztül, de az előadáson a projektmanagerek is sok jó tanácsot kapnak a microservice fejlesztés munkaszervezésre gyakorolt hatásairól.

15:35 – 15:50 Szünet

15:50 – 17:20 Novák István: Vízesés és agilis fejlesztési szemléletek — mindkettőre szükség van?

Az utóbbi években az érdeklődés középpontjába kerültek az agilis módszerek, megközelítésmód. Sokszor ezek előnyeit a vízesés modellel szembeállítva próbálják megvilágítani.  Ebben az előadásban megismerheted a két markánsan eltérő szemlélet erősségeit és gyengeségeit — elsősorban az őket használó szervezetek, projektek és csapatok szemszögéből. Tippeket kaphatsz arra, hogy az egyes módszerek mely elemei lehetnek hasznosak számodra egy adott környezetben. Megtanulhatod, melyek azok az apró trükkök és praktikák, amelyek hatékonyabbá és kiszámíthatóbbá tehetik csapatod mindennapi életét és segítenek a kevésbé stresszes munkában. Az előadás során lehetőséged lesz arra, hogy kérdéseket tegyél fel az előadónak, illetve egyes témákat akár a többi résztvevővel együtt megvitathass.

17:20 – 17:30 Technikai információk, következő esemény tudnivalói

 

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


Kovács Balázs

Kovács Balázs

Senior Fejlesztő @ Stylers Group / Képzésvezető @ Stylers Academy

Több, mint 13 éve foglalkozom szoftverfejlesztéssel és IT oktatással. Dolgoztam oktatási szoftvercsomagon, sportfogadási rendszeren, online nyelviskolán és utazási portálon, valamint egyéb webes rendszerek tervezésén, fejlesztésén és üzemeltetésén. Magyarország mellett külföldön is fejlesztettem, ami remek betekintést nyújtott a nemzetközi csapatok működésébe.

Hiszem, hogy úgy tudok hiteles oktató maradni, ha saját magam is élő projekteken dolgozom, így folyamatosan találkozhatok a legfrissebb technológiákkal.


Novák István

Novák István

István közel 30 éve dolgozik szoftverfejlesztési projekteken szakértőként – elsősorban fejlesztőcsapatok technológiai és agilis mentorálásával foglalkozik. Mindemellett nyílt forráskódú szoftverprojektek résztvevője, kiemelkedő tapasztalata van a .NET és JavaScript technológiák használatában. 2007 óta a Microsoft Most Valuable Professional cím birtokosa, 2011 és 2017 között 6 évig a Microsoft Regional Director közösségi címmel is rendelkezett.

E-commerce Technology Vol. 4.

Lezajlott: 2021. április 29. 14:00 - 17:30

Online Magyar IT szakemberek számára Microservice architektúra Scrum Stylers