Események betöltése

Az ügyfélélmény versenyjogi és fogyasztóvédelmi aspektusai

Lezajlott: 2021. október 28. 14:00 - 15:30

Előadó:  Dr. Firniksz Judit, Földi Miklós, Dr. Dömötörfy Borbála

ECA 14 web

A nagy port felvert ügyekből, a sajtóból és dokumentumfilmekből már megtanultuk, és az „átlagos e-fogyasztó” maga is jól  tudja, hogy az online térben az ingyenesség fogalma új tartalmat nyert. Az adat és a figyelem a legnagyobb értékké vált, ezzel párhuzamosan azonban mind nagyobbá válik az információs leterheltség is. Az e-kereskedelem szereplői számára létkérdéssé vált, hogyan lehet olyan egyensúlyt teremteni, ahol a fogyasztó megalapozottan érzi magát biztonságban és úgy jut hozzá a megfelelő információkhoz, hogy az egy hatósági eljárás próbáját is kiállja.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 


Dr. Firniksz Judit

Dr. Firniksz Judit

Digitális szabályozási kutató

Az online világban minden kicsit másképp van, Judit ezt a saját bőrén is már régóta érzi.

Hogy mélyebben megértse a folyamatokat, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Versenyjogi Kutatóközpontjában a digitális piacok szabályozási és versenyjogi kérdéseit vizsgálja. Érdeklődésének középpontjában a "digital compliance", azaz a digitális vállalkozások megfelelési kérdései állnak, az ezen a területen felmerülő jogi szabályozási kérdések kapcsán tudományos tanácsadóként működik közre. Változatlanul fenntartja azt a megközelítést, melyet korábban ügyvédként tizenöt éven át a PwC-vel együttműködő Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Irodánál is képviselt: a digitális piacokon fontos, hogy a jog ne akadálya legyen a gyors technovációs és piaci változásokhoz történő vállalati adaptációnak, hanem olyan közös játékszabályok gyűjteménye, amely kijelöli a felek számára a biztonságos közös játékteret. Előző életében közel egy évtizedig a Gazdasági Versenyhivatal versenypolitikai elemzője, vizsgálója, majd a Fogyasztóvédelmi Iroda vezetője volt. Így pontosan tudja azt is, hogy vannak olyan szabályok, amelyeket akkor is be kell tartani, ha fáj. Különben tényleg fájni fog.


Földi Miklós

Földi Miklós

Reklám- és neuropszichológus

Pszichológus diplomáját az ELTE-n szerezte, majd neuro-, munka-szervezetpszichológusi szakdiplomát szerzett. 2020-ban elvégezte a MindWorx nemzetközi Behaviour econony and psychology in marketing képzését. 6 év klinikai és kutatási tapasztalat után érdeklődése a viselkedésközgazdaságtan és reklámpszichológia felé fordult. Szakterülete a consumer neuroscience, és azok hatása fogyasztói döntésekre és etikus üzleti eredményességre. Jelenleg stratégiai tanácsadóként és trénerként is tevékenykedik.


Dr. Dömötörfy Borbála

Dr. Dömötörfy Borbála

Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal, Versenyjogász

Jogi diplomámat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem 2011-ben, közgazdász diplmámat a University of London-on (London School of Economics) 2021-ben. Az elmúlt 12 évben tapasztalatokat szereztem a GVH antitröszt irodájának vizsgálójaként, az Európai Bizottságnál, nemzetközi ügyvédi irodánál, multinacionális cég jogi osztályán és tudományos területen (PhD dolgozatomat 2021-ben védtem meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen) is. Némi adatvédelmi és szabályozási kitérő mellett a versenyjog mindvégig a szervezőelv maradt. A versenyjog területén végzett munkáim során szembesültem a digitalizáció és a technológiai piacok komplexitásával, életünkre gyakorolt egyre nagyobb hatásával, érdeklődésem egyre inkább ebbe az irányba fordult. Elsősorban a digitális gazdaság antitröszt és fúziós jogi kérdéseivel, adott esetben adatvédelmi-szabályozási átfedéseivel, önszabályozás kérdéseivel foglalkozom.


Szakmai partnerek

Az ügyfélélmény versenyjogi és fogyasztóvédelmi aspektusai

Lezajlott: 2021. október 28. 14:00 - 15:30

Ügyfélélmény Online E-commerce PwC Legal Versenyjog